Голова прес-служби ЦВК Констянтин Хівренко підтвердив Громадянській мережі ОПОРА, що до них надійшли документи про реєстрацію канидатом у народні депутати Юрія Анатолійовича Кармазіна (1982 року народження), який є пдвійником вже зареєстрованого кандидата у народні депутати Юрія Кармазіна (лідера партії «Захисники Вітчизни»). Також він наголосив, що ЦВК має п’ять днів щодо рішення про реєстрацію даного громадянина кандидатом або ж про відмову.

Народний депутат минулих скликань Юрій Кармазін у коментарі зазначив: «На 94 окрузі мої представники зафіксували неодноразові порушення виборчого законодавства, які застосовує Київська облдержадміністрація заради підтримки конкретного кандидата. Зокрема, в останній момент була змінена значна кількість членів ОВК, зафіксовані численні факти застосування адмінресурсу та нерівні можливості для кандидатів у поширенні агітаційної продукції на рекламних площах».

«Реєстрація таких громадян не є поза межами виборчого законодавства. Кожен громадянин України має право обирати та бути обраним. ЦВК не може відмовити таким громадянам у праві на реєстрацію, за умови, що всі документи були подані відповідно до вимог. Але Центральна виборча комісія неодноразово обіцяла боротись з цим явищем, щоб уникнути маніпулювання волевиявленнями громадян», - зауважила координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Київській області.