ЦВК припинила повноваження голови окружної виборчої комісії № 194 Ольги Козько від партії «Народна ініціатива», яка здобула право делегувати свого представника керувати роботою окружної комісії. Замість пані Ольги ОВК тепер очолює Михайло Пунько.

За даними сайту Центральної виборчої комісії, в 2010 році на президентських виборах Михайло Пунько був головою 215 київської територіальної комісії від Віктора Януковича.

Нагадаємо, що на попередніх виборах Ольга Козько опинилася в центрі політичних баталій під час підрахунку голосів. Зокрема пані Ольга ховала печатку та ключі від сейфу, де лежали протоколи, а потім намагалася взагалі винести їх з ОВК.

За коментарями звертайтесь:
Сергій Варич
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
в Черкаській області
063 62 86 780
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.