Комітет виборців України, Громадянська мережа “ОПОРА” та Представництво Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) проводитимуть круглий стіл: “ЗМІНИ ДО ЗАКОНУ ПРО ПРЕЗИДЕНТСЬКІ ВИБОРИ: ДОЦІЛЬНІСТЬ, ЗМІСТ, ПРІОРИТЕТИ”, яка відбудеться 15 жовтня 2013 року у готелі “Русь” за адресою: м. Київ, вул. Госпітальна, 4 (перший поверх). Захід триватиме з 10 до 13 год., початок реєстрації учасників – о 9:30.

Захід покликаний виробити спільне бачення політиків, представників експертної та міжнародної спільноти стосовно першочергових пріоритетів і напрямів подальшого удосконалення Закону “Про вибори Президента України”, яке могло б бути покладено в основу подальшої роботи над доопрацюванням цього Закону.

До участі у панельній дискусії запрошено народних депутатів України, членів Центральної виборчої комісії, представників органів державної влади, експертів з виборчого права, представників дипломатичного корпусу та міжнародних організацій, журналістів.

Форма для участі та акредитації

Довідково:

Закон “Про вибори Президента України” є чи не найбільш недосконалим виборчим законом, ряд його положень було піддано критиці з боку політиків, вітчизняних та зарубіжних експертів.Закон не передбачає можливості здійснення громадського спостереження за виборами, дозволяє вносити зміни до списків виборців за годину до закінчення голосування, містить серйозні недоліки та прогалини в частині регулювання діяльності виборчих комісій, підрахунку голосів та встановлення результатів виборів. І досі не завершено дискусії щодо конституційності встановлених Законом обмежень права бути обраним, зокрема для осіб із незнятою чи непогашеною судимістю. Основна увага експертної спільноти нині зосереджена на доопрацюванні Закону “Про вибори народних депутатів України”. Водночас, оскільки міжнародними стандартами не рекомендовано вносити зміни до виборчого законодавства пізніше ніж за рік до виборів, робота над доопрацюванням Закону “Про вибори Президента України” має завершитись не пізніше березня 2014 року.

За коментарями звертайтесь:
Юрій Хорунжий,
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА
0636160481