У Василькові під час голосування на ДВК 321281 приїхали народні депутати України від Партії регіонів Сергій Кацуба та Анатолій Гончаров з двома відео-операторами. За словами нардепів, метою приїзду було бажання дізнатися, чи не порушується ЗУ «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».

Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, яка веде спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Васильків, зазначила про порушення, що відбувалися на цій виборчій дільниці:

«1) Недопуск спостерігачів на ранкове засідання ДВК - порушення статті 27 частини 9.

2) Неналежне ведення документації, а саме неналежний порядок оформлення рішення комісії, яке показали спостерігачам після ранкового засідання, де не зазначалась мотивувальна частина з посиланням на обставини, що зумовили розгляд питання на засіданні комісії - порушення статті 27 частини 15.

3) Обмеження вільного спостереження спостерігачів за діями виборчої комісії - заборона спостерігати за видачею бюлетенів на відстані, яка б надавала можливість перевіряти законність процедур.

4) Порушення статті 69 частини 7, коли замість двох членів дільничної виборчої комісії можливість проголосувати виборцю надавав лише один.

5) Порушення ЗУ « Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» саме цими особами, що прибули на виборчу дільницю у статусі народних депутатів України - це суперечить  статті 27 частини 9, де є вичерпний перелік осіб, що можуть бути присутні у приміщенні виборчої дільниці, де проводиться голосування, та зазначається, що перебування інших осіб на виборчій дільниці під час проведення голосування, а також на засіданні комісії під час підрахунку голосів та встановлення результатів голосування не дозволяється».

Після чого народні депутати України покинули межі виборчої дільниці.

депутати