Васильківська міська виборча комісія не оприлюднює свої рішення щодо питань прийнятих на засіданні. Так, склад дільничних виборчих комісій оприлюднили частково. На прохання активіста ОПОРИ показати списки, секретар ТВК відмовилась.

Згідно статті 13 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», рішення виборчих комісій доводяться до відома громадян через друковані засоби масової інформації або оприлюднюються в інший спосіб у триденний строк з дня їх прийняття, якщо інше не передбачено законом. Проте ТВК у м. Василькові жодним чином не оприлюднила інформацію про склад ДВК ще й досі.

Окрім того, ще 23 травня активіст ОПОРИ подав інформаційний запит із проханням надати цю інформацію, проте й по сьогодні не отримав відповіді. Секретаря ТВК Ія Нередько повідомила, що голова комісії Наталія Маркова прийняла рішення не відповідати.

Відповідно до частини 1 статті 212-3 КУпАП неправомірна відмова в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання інформації, що не відповідає дійсності, у випадках, коли така інформація підлягає наданню на запит громадянина чи юридичної особи відповідно до законів України «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», «Про звернення громадян» та «Про доступ до судових рішень» тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти п’яти  до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Позачергові вибори міського голови у Василькові відбудуться 2 червня.

Громадянська мережа ОПОРА