У вівторок, 26 лютого, на сесії Волинської обласної ради депутатські посвідчення було вручено двом новим депутатам, яких було обрано на проміжних виборах 17 лютого.

Волинська обласна виборча комісія встановила результати проміжних виборів до обласної ради. На своєму засіданні 22 лютого ТВК прийняла рішення про визнання обраних депутатів Волинської обласної ради у мажоритарних виборчих округах № 29 та № 37.

Так, у одномандатному виборчому окрузі № 29, що в Турійському районі, офіційно переможцем визнано висуванця Партії регіонів Романа Микитюка. За нього проголосували 5 451 виборців із 6 776, що взяли участь у виборах.

Дещо відтермінувало встановлення результатів виборів в окрузі № 37 розгляд скарги кандидата від «УДАРу» Олександра Лазорка, який вказував на порушення допущені його головним опонентом. Однак територіальна виборча комісія відмовила у задоволенні скарги та визнала переможцем в мажоритарному окрузі, що в місті Луцьк, кандидата від ВО «Свобода» Святослава Боруцького. Його підтримало 6 196 виборців із тих 12 413 лучан, що прийшли на виборчі дільниці.

26 лютого на початку третього пленарного засідання 17-ї сесії Волинської обласної ради голова Волинської обласної виборчої комісії Микола Євтушин зачитав рішення комісії про реєстрацію новообраних депутатів та вручив останнім відповідні посвідчення.

Таким чином Роман Микитюк та Святослав Боруцький в той же день приступили до виконання своїх депутатських обов’язків. Відразу після інформації від ТВК голова облради зачитав повідомлення про вступ депутата С.Боруцького до складу фракції ВО «Свобода» у облраді. Депутат Р. Микитюк поки залищається позафракційним.

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області