Озвучені мотиви Президента застосувати вето змушують сміятися і плакати одночасно мотиви застосування вето. Що малося на увазі під "ризиками неконтрольованого відчуження учасниками ОСББ, наприклад, земельних ділянок"? Невже закон справді наділяв людей землею і передбачав включення земельної ділянки спільної власності власників квартир? Ні, дзуськи – закон в цій частині лишає чинну редакцію Земельного кодексу України, лише вносить деякі редакційні правки. То де ж ті нові ризики?

Термін "учасники ОСББ" – звідки виплив? Закон же насправді передбачає рівність в ОСББ прав і обов'язків усіх власників квартир, і усуває їх поділ не "членів" та "нечленів". Тож ніякі "учасники" чужої землі нікому "неконтрольовано" не продадуть.

А чого вартий такий "перл": "в існуючій версії закону не виключений ризик різкого зростання комунальних тарифів, оскільки механізм їх надання через ОСББ залишає досить багато лазівок неконтрольованого зростання". Які тарифи? Які лазівки? Яке неконтрольоване зростання? За законом, в ОСББ сплачуються внески і платежі, розмір яких визначається виключно загальними зборами, ще й більшістю в 2/3 голосів власників. То хто ж сам собі "неконтрольовано підніме" "тарифи"? Можливо, Адміністрація Президента переживає, що люди отримають занадто багато самостійності? Може, сам Президент хотів би "контролювати" "тарифи" в кожному ОСББ – і ну їх, ті загальні збори?

І наостанок: "громадяни повинні мати право вибору, яку частину зобов’язань держави вони хочуть перекласти на ОСББ, оскільки такого механізму, за словами І.Акімової, на сьогодні в законі не існує". Взагалі-то, сьогодні ні чинний закон "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку", ні заветований закон не передбачає перекладання на ОСББ жодних зобов'язань держави. То виходить, саме це й турбує Адміністрацію Президента? Турбує те, що закон захищає ОСББ і співвласників багатоквартирних будинків, а не безвідповідальних чиновників?