У неділю, 17 лютого на Волині відбулись проміжні вибори до Волинської обласної ради. Запам’яталися вони в першу чергу надзвичайно низькою явкою виборців у місті Луцьку та перемогою висуванця Партії регіонів у Турійському районі.

Зі слів голови Волинської обласної виборчої комісії Миколи Євтушина, в обох одномандатних мажоритарних виборчих округах завершили підрахунок голосів. Згідно з результатами виборів, перемогу в окрузі № 29 (Турійський район) зі значним відривом від опонентів здобув начальник Ягодинської митниці Роман Микитюк, що висувався Партією регіонів. За нього проголосували приблизно 5,5 тисяч людей, або понад 80% виборців. Найближчий переслідувач, висуванець від «Фронту змін» бізнесмен Валерій Міщук, отримав лише близько 15% голосів. Що характерно, явка виборців у Турійському районі склала 65 %, що в першу чергу експерти пов’язують з застосуванням штабом кандидата-переможця технологій мобілізації виборців.

У Луцьку, в окрузі №37, ситуація з активністю виборців абсолютно протилежна - явка виборців у цьому окрузі становила лише 16%, що є рекордно низькою для Волині. А перемогу тут святкуватиме кандидат від ВО «Свобода» Святослав Боруцький, за якого проголосували близько 6 тисяч виборців, або близько 50% виборців. Його основний конкурент висуванець партії «УДАР» бізнесмен Олександр Лазорко здобув трохи більше 30% голосів лучан, хоча й проводив широку рекламну кампанію.

До слова, за інформацією з виборчих штабів проміжні вибори пройшли без особливих порушень.

Нагадаємо, проміжні вибори на Волині призначили після обрання двох депутатів обласної ради Анатолія Вітіва та Сергія Мартиняка до Верховної Ради.

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області