Кандидати у депутати до Волинської обласної ради - неграмотні, бо не знають елементарних процедур у виборчому процесі. Про це 13 лютого на круглому столі «Проміжні вибори до Волинської обласної ради» розповів голова Волинської обласної виборчої комісії Микола Євтушин.

За його словами кожного разу на вибори застосовують щоразу нове законодавство і це заплутує усіх учасників виборчого процесу й провокує виникнення багатьох проблем у реалізації виборів.

«Це основна проблема – некомпетентність. В нас немає достатньої кількості якраз людей підготовлених. Це стосується всіх, навіть висунення кандидатів. В нас були різні жарти. В нас була спроба провести конференцію за 10 днів до початку висування кандидатів. Спроба зареєструвати фонд через п’ять днів після закінчення терміну створення фондів. Спроба, не буду афішувати ім’я кандидата, сьогодні, 13 лютого, знятися з виборів на третій день після закінчення термінів. Тобто люди не цікавляться виборчим законодавством», - оцінив ситуацію Микола Євтушин.

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області