Запорізька ОВК постановою від 27 листопада 2012 року призначила проміжні вибори до Запорізької обласної ради в одномандатних мажоритарних виборчих округах  №№ 41 (м.Бердянськ) та 47 (м.Мелітополь) на 20 січня 2013 року.

Депутати обласної ради від цих округів Олександр Пономарьов (м.Бердянськ) та Євген Балицький (м.Мелітополь) перемогли на виборах до Верховної Ради України 28 жовтня 2012 р. та згідно з законом склали свої депутатські повноваження на місцевому рівні.

До речі,  на парламентських виборах у восьми з дев’яти округів Запорізької області впевнену перемогу отримали регіонали і лише підприємець Олександр Пономарьов (самовисування) у запеклій боротьбі за парламентське крісло переміг провладного кандидата Валерія Баранова.

На виборах до облради у м. Бердянську було зареєстровано п’ять кандидатів, у м. Мелітополі – 6. Слід зазначити вкрай низьку явку виборців, яка склала у середньому лише 17%. Так, у Мелітополі з 60 698 виборців проголосувало лише 10 336. Трохи краща ситуація була у м. Бердянськ, де впевнену перемогу отримав заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук (ПР), (понад 73% голосів виборців). Гончарук довгий час працював у Бердянському міськвиконкому, у 2010 році мав непогані шанси на обрання мером Бердянська, проте був знятий з виборчих перегонів, а незабаром отримав високу посаду в облдержадміністрації.

У Мелітополі також переміг регіонал Генадій Шанін, який отримавши 48% голосів, залишив далеко позаду  свого найближчого конкурента  – комуніста Олега Іванкевича (19%).

Дані взято на сайті Запорізької ОДА.

Дмитро Арабаджиєв,
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРИ
в Запорізькій області
0667404236