Парламентські вибори, що відбулися у жовтні минулого року, викликали ланцюгову реакцію місцевих виборів. Із трьох депутатів обласної ради, що здобули мандати народних депутатів України, лише один «оголив» мажоритарний округ. Це Сергій Лабазюк, який був обраний у 2010 році в окрузі № 28 (Волочиський район). Позачергові вибори тут призначено на 24 лютого 2013 року.

Уже зі старту виборчої кампанії, який розпочався висуненням кандидатів, передбачається, що балотуватися буде десяток кандидатів, частина з яких виконуватимуть технічну функцію. Зокрема, уже говорять про війну опозицій.

Так, конференція обласної організації ВО «Свобода» висунула кандидатуру 32-літнього депутата Хмельницької міськради Олександра Симчишина. Це рішення підтримала й обласна організація ВО «Батьківщина», про що повідомила заступник її голови Руслана Подольська. Проте «Фронт Змiн» висунула опонента – депутата Хмельницької районної ради Дмитра Беспалова, який балотувався до Верховної Ради від об’єднаної опозиції і посів третє місце. Голова облорганізації «Фронту Змін» Олександр Ксенжук просить: «Ми закликаємо всі опозиційні сили об’єднатися і підтримати єдиного кандидата від опозиції». Кандидатами є депутати Волочиської районної ради – брат нардепа аграрій Петро Лабазюк і головний лікар району Віктор Чубар.

Уже зі старту виборчої кампанії, який розпочався висуненням кандидатів, передбачається, що балотуватися буде десяток кандидатів, частина з яких виконуватимуть технічну функцію

- Питання єдиного кандидата ключове: він має хороші шанси позмагатися з владою, інакше Петра Лабазюка вже можна вітати з перемогою. Низька явка, адмінресурс і гроші зроблять своє, - говорить Олександр Симчишин. – Тому перемогти його може тільки єдиний кандидат від опозиції. Той округ треба вигравати, або бодай показати там потужну роботу.

Чи вдасться домовитися опозиціонерам – ще те питання. Принаймні хмельничанин Дмитро Беспалов не видається таким вже небезпечним для провладних сил району кандидатом. Його опозиційність відбере голоси у «свободівця», тому він і має ознаки технічного кандидата. До того ж, лютневі вибори у Волочиську – репетиція виборів до місцевих рад 2015 року. І Партії регіонів у районі, де 35 відсотків виборців проголосувало за ВО «Батьківщина», доводиться проявляти активність. Тож висування різних опозиціонерів, полегшує їй перемогу.