Вибори у Волинську обласну раду призначено на 17 лютого у зв’язку з тим, що два депутати-мажоритарники були обрані до парламенту.

Депутати Волинської обласної ради Анатолій Вітів (ВО «Свобода») та Сергій Мартиняк (безпартійний) пройшли на парламентських виборах-2012 до Верховної Ради України. У зв’язку з цим на Волині проводять проміжні вибори по Луцькому міському одномандатному мажоритарному виборчому округу № 37 та Турійському районному одномандатному мажоритарному виборчому округу № 29.

Виборчий процес в області розпочався 29 грудня 2012-го року. У період з 18 по 21 січня цього року 21 політична партія провели свої партійні конференції, на яких висунули кандидатів в депутати.

А вже 21 січня відбулося засідання Волинської обласної виборчої комісії, на якому були зареєстровані перші 15 кандидатів.

Так, у 29 виборчому окрузі, тобто в Турійському районі, виявили бажання балотуватися десять політиків: Петро Мазурак (партія «Молода Україна»), Анатолій Бубенщиков (партія Українська платформа «Собор»), Роман Микитюк (Партія регіонів), Руслана Данилюк (партія «Солідарність жінок України»), Юлія Назарчук (Народна партія України), Павло Дем’янчук (Селянська партія України), Ірина Січковська (ВО «Жінки за майбутнє»), Петро Гігера (Аграрна партія України), Володимир Остапук (Народно-демократична партія України), Володимир Ткач (партія «Союз. Чорнобиль. Україна»).

У 37 окрузі, що охоплює половину міста Луцька, балотуються Олександр Лазорко (УДАР), Геннадій Кожевніков (партія Українська платформа «Собор»), Віктор Пащук (Комуністична партія України), Святослав Боруцький (ВО «Свобода»).

Ще чотирьом політикам було відмовлено в реєстрації кандидатами в депутати через неповні відомості в автобіографіях та неправильні форми декларацій про доходи. Наступне засідання територіальної виборчої комісії з реєстрації кандидатів в депутати призначено на 24 січня.

Прес-служба Громадянської мережі «ОПОРА» у Волинській області