Підготовча депутатська група провела засідання, на якому обговорювали постанову про персональне голосування та хто керуватиме підготовчими підгрупами.

Проект постанови про персональне голосування депутатів Верховної Ради підготувала опозиція. Не заручившись підтримкою Партії регіонів і Комуністичної партії, представники опозиційних партій покинули засідання

«Від імені трьох партій ми підготували проект постанови щодо виконання статті 84 про забезпечення особистого голосування кожного народного депутата, – заявив Руслан Кошулинский, заступник голови ВО «Свобода». – Ми чекаємо на підписи від комуністів і «регіонів» для того, щоб можна було якісно і плідно рухатися. Ми надіємось, що вони приєднаються. Чи повернемось ми на засідання – залежатиме від дій Партії регіонів і пана Литвина, від того, чи розглянуть вони цю постанову…».

Також підготовча депутатська група визначилася зі своїм керівним складом. Литвин запропонував обрати заступником керівника Групи представника від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», а секретарем – представника від партії «УДАР».

Підгрупу з питань проведення урочистого засідання новообраної Верховної Ради України та регламенту його проведення, організації роботи, порядку денного роботи парламенту нового скликання запропоновано очолити представнику Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Підгрупу з питань формування депутатських фракцій, а також переліку, предметів відання, складу і принципів формування комітетів запропоновано очолити представнику Партії регіонів.

Підгрупу з питань забезпечення умов діяльності парламенту сьомого скликання, соціально-побутового забезпечення діяльності народних депутатів запропоновано очолити фракції Компартії України.

Підгрупу з питань реалізації питання щодо персонального голосування кожного народного депутата запропоновано очолити представнику Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Члени Підготовчої депутатської групи підтримали запропонований принцип розподілу керівних посад.

Нагадаємо, що перше засідання новопостановленої Верховної Ради відбудеться 12 грудня о 10 годині.