Кандидат у народні депутати, самовисуванець Віталій Чудновський, який переміг на виборчому окрузі 90 з центром у місті Біла Церква, позивається на один мільйон гривень до кандидата в народні депутати, висуванця Народної партії Людмили Дригало

20 листопада відбулося судове засідання у Білоцерківському міськрайонному суді за позовом кандидата в народні депутати Віталія Чудновського. Він просить суддів визнати та спростувати відомості, які не відповідають дійсності та принижують його честь та гідність. Матеріал був надрукований в інформаційному бюлетені «НОВИНИ від Людмили Дриґало» випуск № 23 жовтень 2012.

Віталій Чудновський просить стягнути на його користь відшкодування за моральну шкоду один мільйон гривень з Людмили Дригало та Білоцерківського районного відділення Всеукраїнської громадської організації «Комітет по боротьбі з корупцією в органах державної влади, правоохоронних органах, прокуратурі та судах».

В інформаційному матеріалі «Білоцерківське районне відділення Всеукраїнської громадської організації «Комітет по боротьбі з корупцією в органах державної влади, правоохоронних органах, прокуратурі та судах» ПОПЕРЕДЖАЄ: Шановні білоцерківці! Будьте пильними! Не передавайте свої персональні дані в руки шахраїв!» було зазначено те, що в соціальному центрі Віталія Чудновського під виглядом матеріальної допомоги громадянам давали по 100 грн, за умови надання копії паспорту та ідентифікаційного номера.

Нагадаємо, що за Віталія Чудновського активно в передвиборчу кампанію агітував голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк. Залучали до агітації соціальних працівників. Також зародився рух «Переможець ґарантує», де переможець в разі своєї перемоги ґарантував нарахувати на картки, які були схожі більш на дисконтні, по одній тисячі гривень. Після виборів у розпорядження ОПОРИ потрапили деякі списки «домових», людей залучених до фальсифікацій на виборах, які голосували за 100 грн по 90 виборчому округу за Віталія Чудновського.

Громадянська мережа ОПОРА і надалі слідкуватиме за розвитком судової справи за позовом Віталія Чудновського до Людмили Дригало.

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.