Прес-служба ВО «Свобода» повідомила, що 13 листопада працівники Святошинського райвідділу УМВС в Києві затримали колишнього кандидата в народні депутати по округу №159 Артема Семеніхіна

В повідомленні сказано, що після обшуку в помешканні кандидата, його запросили до розмови у справі про шахрайство та протримали у відділку увесь день. В заяві прес-служби сказано, що через деякий час до відділку прибула карета швидкої допомоги, яка надала свободівцю першу медичну допомогу. Правоохоронці не пустили до екс-кандидата ні родичів, ні адвоката.

Наразі Артема Семеніхіна затримали на 72 години до обрання запобіжного заходу.

У партії ці події пов’язують із політичною діяльністю свого представника, який не лише був єдиним опозиційним кандидатом по округу №159, але й активно захищав результати волевиявлення у окрузі №223 у Києві.

Цікаво, що 8 жовтня кандидат заявляв про тиск. Після того, як ця інформація з’явилася на сайті ОПОРИ, представнику мережі зателефонувала жінка, яка сказала, що її звати Ірина і це вона є ініціатором порушення проти Артема Семеніхіна кримінальної справи. «Я не виновата, что факт мошенничества установлен накануне выборов, так уж совпало», - заявила вона.

Натомість у ВО «Свобода» ці події розцінюють, як продовження політичних переслідувань і тиску влади на опозиціонерів. 

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90;
 
Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.