ЧернігівЗа спостереженням Громадянської мережі ОПОРА, прихована агітаційна реклама, розміщена на зовнішніх носіях реклами, виднілася на території Чернігова аж до 12 листопада. Наразі, звільнивши свої медіа-майданчики від агітації, власники зіткнулися з проблемою попиту. Адже напередодні виборів біл-борди та сіті-лайти в регіоні зводилися, як гриби після дощу

Передвиборчі пристрасті вщухли на Чернігівщині ще на початку листопада. Із значним відривом визначилися переможці перегонів у мажоритарних округах регіону, що і стало причиною безконфліктної післявиборчої атмосфери в області. Все повертається на свої місця, у тому числі і комерційна реклама, що упродовж останніх місяців залишалася поза увагою.

Проте, ще упродовж двох тижнів на деяких зовнішніх носіях реклами була розміщена прихована агітаційна продукція. Плакати «Голосуй ПРавильно», меседж яких логічно пов'язаний з інформаційною кампанією кандидата від Партії регіонів Станіслава Прокопенка, було помічено спостерігачами мережі ще 12 листопада.

Реклама

Наразі ж можна говорити про те, що пропозиція на зазначеному рекламному ринку є неактуальною, адже більшість рекламних майданчиків порожні.

Із відверто агітаційної продукції в Чернігові залишилася лише реклама Віктора Медведчука.

Реклама

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.