Дільнична виборча комісія №510056 142-го виборчого округу в день виборів дозволила виборцям отримувати бюлетені без пред'явлення паспорта

Цікаво, що комісія напередодні виборів офіційно закріпила своє рішення відповідною постановою. При цьому, підставою для такого рішення комісія назвала особисте знайомство всіх членів комісії із мешканцями села та далеку відстань проживання деяких літніх людей. Цим рішенням комісія грубо порушила частину 4 ст. 2 Закону України “Про вибори народних депутатів України”.

Викликає подив і те, що згідно протоколу за це рішення проголосувало 20 членів комісії (тобто усі), в той час як напочатку протоколу зазначається, що 2 члени комісії відсутні.

Однак комісія на цьому не зупинилась і прийняла рішення, згідно з яким спостереження за діями членів комісії під час голосування та підрахунку голосів повинно вестись з відстані 2,5 метра.

Слід нагадати, що під час передачі бюлетенів голова ОВК №142 Валерій Качанов особисто вказував головам ДВК на необхідність прийняти рішення, яким визначити, що кандидати, їх довірені особи, уповноважені особи партій, офіційні спостерігачі та представникі ЗМІ повинні знаходитись від місця проведення підрахунку на відстані 2-4 метри, що є грубим порушенням законодавства (зазначені в ст. 34 особи можуть спостерігати за процесом з будь-якої відстані). За словами голови окружної комісії, це повинно бути зроблено для забезпечення порядку на дільнцях в цей “відповідальний момент виборчого процесу”.

Skandalna_postanova_DVK