Троє із шести депутатів Хмельницької обласної ради, які балотувалися до парламенту в одномандатних округах області, стали депутатами Верховної Ради України від Хмельниччини. Отже, обласна рада готується до оновлення свого депутатського корпусу. Щоправда, позачергові вибори будуть оголошені лише в одному районі

Нового депутата обиратимуть у Волочиському районі, де у 2010 році до обласного представницького органу обрано було Сергія Лабазюка (ОВО №189, член Народної Партії). До того цей 32-річний керівник одного з найпотужніших у регіоні агрохолдингів (група компаній VITAGRO, близько трьох тисяч працівників обробляє понад тридцять тисяч гектарів землі) був депутатом Волочиської районної ради.

"Працюючи депутатом районної та обласної рад, я переконався, що лише 10-15 відсотків питань вирішується на місцевому рівні, а решта – в Києві. Тому розв’язання тих проблем, які я бачу перед своїми виборцями, потребує свого представника там, «на верху», - переконаний Сергій Лабазюк. - Очолюючи підприємство, чим можу допомагаю хворим, людям похилого віку, дитячим садочкам, школам, церквам, спортивним гурткам, творчим колективам. Але без комплексного підходу на загальнодержавному рівні не реально вирішити усі наболілі питання. Тому я йду до Верховної Ради, щоб змінити систему і мати можливість впливати на прийняття законів, на їхнє виконання заради наших людей.".

Замість самовисуванця у виборчому окрузі №193 Володимира Мельниченка в обласній раді працюватиме член виборчого списку висуванців від регіональної організації Партії регіонів. Керівник Кам’янець-Подільської міської організації ПР упродовж виборчої кампанії всіляко відхрещувався від своєї партії, але на його користь інтенсивно працював адміністративний ресурс. І у перші дні після виборів місцеві ЗМІ поширили інформацію з уст міського голови Михайла Сімашкевича, котрий визнав, що «ці вибори стали не змаганням ефективності передвиборчих програм, а суперництвом політичних брендів». Градоначальник Кам’янця-Подільського на сесії міськради заявив, що громадська приймальня нардепа Володимира Мельниченка працюватиме на першому поверсі будинку Кам’янець-Подільської міської ради.

Також «списочник», 25-річний підприємець Руслан Лищишин, замінить в обласній раді лідера обласної організації ВО «Свобода» Ігоря Сабія, що переміг у окрузі №189. «На власному прикладі в обласній раді ми показали, як потрібно захищати інтереси громади. Так, у нас немає більшості, але зуміли донести свою позицію через депутатські запити. Схоже відбуватиметься й у Верховній Раді. На противагу регіоналам, більшість яких прогулює сесійні засідання, свободівці регулярно ходитимуть на сесії і виконуватимуть програми ідеологічного націоналізму та захисту українців», - сказав він.

Крім цих депутатів, до Верховної Ради нового скликання обраний хмельничанин Олег Лукашук (округ №187, ВО «Батьківщина»). Самовисуванці Віктор Бондар ОВО №191), Сергій Буряк (ОВО №190) і Олександр Герега (ОВО №192) є по суті киянами.