У одномандатних округах Львівської області перемогу святкувало троє кандидаток. У процентному відношенні це складає 25% і є другим результатом по Україні щодо кількості жінок, які балотувалися та перемогли у округах. Львівщина поступається лише Автономній республіці Крим, де серед 10-ти тепер уже нардепів  нараховується четверо жінок

Серед представниць Львівщини впевнену перемогу здобули Ірина Фаріон (ВО 116) та Ірина Сех (ВО 119). Обоє – члени Всеукраїнського Об’єданння «Свобода». Ще однією депутаткою стала Лідія Котеляк, яка перемогла у 123 окрузі (ВО «Батьківщина»).

Сусідні ж області надали перевагу чоловічому представництву у Парламенті. Так, у Рівненській, Волинській, Тернопільській та Закарпатській областях перемогли лише чоловіки-кандидати. Івано-Франківщину представлятиме одна жінка-депутат - Ольга Сікора, яка балотувалася у 85 виборчому окрузі за підтримки «Батьківщини».

Детальніше:
Андрій Дутчак,
Координатор спостереження за парламентськими виборами у Львівській області
063 628 68 44.
 
Додатково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.