Інформація про використання на виборчих дільницях Прикарпаття ручок із зникаючим чорнилом не підтверджується, --заявила служба зв'язків із громадськістю УМВС України в Івано-Франківській області

У міліції запевняють, що три ручки, які були знайдені біля входу до однієї з виборчих дільниць у виборчому окрузі №88 в місті Яремче Івано-Франківської області, не могли вплинути на результати волевиявлення громадян.

«Заява про факт їх виявлення, яка зроблена громадською організацією ОПОРА, була відхилена головою ДВК, оскільки ці ручки взагалі не знаходились у приміщенні дільниці. Жодних звернень з цього приводу до правоохоронних органів не надходило.

Аналогічна ситуація зафіксована і в селищі Делятині Надвірнянського району у цьому ж виборчому окрузі. Тут ті ж представники ОПОРИ знайшли “диво-ручку” на лавці у приміщенні дільниці. В кабінках для голосування вона не використовувалася. Повідомлення про знахідку одразу ж зареєстрували в районному відділенні міліції. На даний час за вказаними фактами проводиться перевірка», – йдеться у повідомленні СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, що при підрахунку голосів на ДВК у селі Заріччя, Надвірнянського району було виявлено 39 порожніх бюлетенів. На ДВК 261025 у місті Яремче, де були виявлені ручки зі зникаючим чорнилом — 23 порожні бюлетені. Ймовірно, що виборці, які приходили голосувати без власних ручок вхопили одну з “підкинутих”.

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]