Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом фальсифікації результатів голосування у 223 виборчому окрузі

Генеральна прокуратура відреагувала на події в 223 окрузі. Було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 158 Кримінального кодексу України. Йдеться про підробку виборчих документів, яка вплинула на результати голосування або призвела до неможливості визначити волевиявлення виборців.

Винуватцям злочину загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка зауважив, що ГПУ не має повноважень самостійно втручатися в хід виборчого процесу, проте реагує на численні звернення кандидатів у народні депутати та виборців.

Напередодні були підраховані всі протоколи у 223 окрузі, де формально переміг Віктор Пилипишин. Частина членів дільничних комісій, голоси з яких були перераховані, відмовилася підписувати нові протоколи, оскільки надто багато бюлетенів виявилися зіпсованими.