З 6 листопада під стінами Малиновської райадміністрації, в якій знаходить окружна виборча комісія №134, проходить акція-голодовка за перерахунок голосів на третині виборчих дільниць округу

Близько 30 осіб, серед яких два кандидати-самовисуванця по 134 одномандатному виборчому округу - Геннадій Чекіта і Наталя Каптусарова, оголосили голодовку та вимагають перерахунку голосів на третині виборчих дільницях.

За словами Геннадія Чекіта, до оголошення безстрокового голодування він був змушений звернувся через неможливість домогтися задоволення своїх вимог іншим шляхом. Зокрема, як заявив кандидат, він не зміг подати скарги, що стосуються перерахунку голосів на виборчих дільницях № 511165 та 511188 через те, що Малиновський суд просто не працював 30 жовтня з 18:00. Таким чином, підкреслює Геннадій Чекіта, його позбавили можливості оскарження результатів голосування, на що за законом відводиться 2 дні.

За словами кандидата, серйозні порушення були відзначені на виборчих дільницях № 511242 та 511244. Нагадаємо, що ці ділянки розміщуються у виправних колоніях. Кандидат розповів, що процедура голосування здійснювалась під наглядом адміністрації цих установ. Зафіксував штаб кандидата порушення і на інших дільницях, що стало приводом для вимоги перерахунку голосів на близько 30 виборчих дільницях.

Крім того, кандидат висловив претензії до окружної виборчої комісії № 134, яка робить черговий уточнений протокол, хоча чіткої ясності про те, які ж цифри уточнюються в протоколі, у кандидата немає.

Інший кандидат-самовисуванець, Наталя Каптусарова, заявила, що підтримує вимоги Геннадія Чекіти. Вона впевнена - голоси рахувалися з порушеннями, хоча, як впевнена кандидат, «кожен житель Одеси повинен бути впевнений, що його голос відданий тому, за кого він реально голосував».

Слід сказати, що в ніч з 6 на 7 листопада мітингувальники, серед яких був і сам Геннадій Чекіта, ночували в будівлі адміністрації. Однак під ранокїх попросили покинути приміщення і вже нікого туди не пускали — навіть тих, хто має повне право там перебувати. Зокрема, в Малиновську адміністрацію довгий час не хотіли пускати кореспондента “ІзбірКом”.

palatky_Chekity

akcija
golodujuchyj
 


Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.


У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.