Фактичний переможець парламентських виборів по одномандатному виборчому окрузі №20 самовисуванець Сергій Мартиняк заявив про відмову від мандата депутата Волинської обласної ради

Про це сьогодні, 7 листопада, повідомив голова обласної ради Володимир Войтович на пленарному засіданні. Йому надійшла заява Мартиняка, в якій той відмовляється від свого депутатського мандата обласної ради, тому що у рідному окрузі в Турійському районі (саме там він виграв вибори по «мажоритарці» до обласної  ради) його не підтримали виборці на парламентських виборах. За даними Окружної виборчої комісії більшість жителів району віддали голоси за опонента Мартиняка - Романа Карпюка (Об’єднана опозиція «Батьківщина»).

Мартиняк фактично згідно остаточного протоколу ОВК ВО №20 є  переможцем виборів в окрузі. Щоправда, ще немає постанови ЦВК, згідно якої, його визнано уже народним депутатом України.

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області

Детальніше:
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86
 
Довідково: 
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.