6 листопада 2012 р. невідомі підпалили автомобіль Андрія Зав’ялова, журналіста та засновника газети «Наш Вибір»

Власник автомобіля пов’язує цей інцидент виключно з виборчим процесом. Як повідомив громадським спостерігачам ОПОРИ Андрій Завялов: «Мені погрожували протягом усієї виборчої кампанії. Газету намагались закрити через судові інстанції. Однак, коли у влади це не вийшло, мене попередили, що я ще пожалкую, та моя діяльність може скінчитись погано для мене. І те, що трапилось з моєї власністю – це помста. Іншого бути не може. Моя машина була в гарному технічному стані та загорання в ній через технічні несправності бути не могло. І це навряд чи хуліганські дії. Це звичайна помста бандитської групи в стилі 90-х років. Я впевнений що цей інцидент пов’язаний  виключно з моєю видавничою діяльністю».

Зі слів власника автомобіля, 6 листопада 2012 р. о 20:30 він поставив машину біля під’їзду і піднявся в квартиру. «Через кілька хвилин спрацювала сигналізація і я побачив, що мій автомобіль горить і почав його тушити та викликав правоохоронні органи», - розповів Андрій Зав'ялов.  

Як прокоментувала інцидент Тетяна Погукай, прес-секретар Луганського обласного УМВС України в Луганській області, 6 листопада близько 21:00 в чергову частину ЛГ УМВС України в Луганській області надійшло повідомлення, що біля будинку по вул. Советська м. Луганськ горить автомобіль марки «Тойота Прадо». На місце події вилучена з машини пластикова пляшка з залишками запалюючої суміші. За фактом Ленінським РВ УМВС України в Луганській області відкрито кримінальну справу по ч.2 ст.194 Кримінального Кодексу України.

ОПОРА вже повідомляла, що рішенням Ленінського районного суду м. Луганськ від 3 жовтня 2012 р. заборонено випуск газети «Наш вибір» до закінчення виборчого процесу на підставі повторного порушення статті 67 Закону України «Про вибори народних депутатів України». Однак Донецький апеляційний  адміністративний суд скасував це рішення місцевого суду і газета виходить в друк.

 
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.