Львівський апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення, згідно з якими дії дільничних комісій №210198 (с.Осій, Іршавський район) та № 210188 (с.Малий Раковець, Іршавський район) визнані неправомірними. Відповідні рішення судів опублікувало Інтернет-видання «Мукачево.нет».

Мова йде про те, що офіційних представників кандидата у народні депутати від Партії регіонів Степана Деркача не було допущено у приміщення дільниць під час голосування та підрахунку голосів.

На основі рішення суду хустська ОВК (одномандатний виборчий округ №71) таємним голосуванням ухвалила рішення відмінити результати голосування на дільниці №210188.

Для відміни результатів на дільниці №210198 не вистачило голосів.

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, наразі ОВК знову має зібратися, аби ухвалити подальші свої рішення. Як повідомляють закарпатські ЗМІ, на деяких членів ОВК чиниться тиск, в ОВК завітало керівництво області.

Якщо ще на кількох дільницях відмінити результати голосування, то на окрузі, де наразі переміг кандидат від Єдиного Центру Павло Балога, переможцем вийде кандидат від Партії регіонів Степан Деркач.

Згідно з офіційними результатами підрахунку, Балога набрав 23 045 голосів, тоді як Степан Деркач – 22 089.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.