Центральна виборча комісія повернула на уточнення протокол окружкому виборчого округу № 20

Як стало відомо спостерігачам ОПОРИ, у п’ятницю, 2 листопада, горохівська окружна виборча комісія прийняла підсумковий протокол підрахунку голосів виборчого округу №20.

Проте через неточності у підрахунках кількох ДВК округу протокол повернули на уточнення. ОПОРІ відомо, що ОВК потрібні уточнені протоколи ДВК із сіл Рокині (Луцький р-н) та Баківці (Горохівський р-н) для встановлення результатів виборів на окрузі.

Наразі представники цих комісій уже приїхали до ОВК для перегляду їх виборчої документації на засіданні. Цікаво, що за спостереженнями ОПОРИ, представники цих двох дільничних комісій уже кілька разів приїздили до окружкому для уточнення протоколів.

До слова, на вимогу довірених осіб кандидатів Романа Карпюка та Володимира Красулі надати оригінали протоколів цих ДВК, щодо яких було внесено помилкові дані, окружна комісія відмовила.

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
Детальніше:
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86
 
Довідково: 
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.