З початку тижня спостерігачі та представники кандидатів у нардепи чекають фінального протоколу від окружкому в Горохові (ВО № 20).

Як відомо, 31 жовтня, у горохівській ОВК вкрали протоколи трьох дільничних комісій.

З приводу цього у приміщенні ОВК нещодавно велися слідчі дії.

Як стало відомо спостерігачам ОПОРИ, ОВК склала акт про зниклі документи і викликала голів ДВК, протоколи яких пропали, та попрохала копії зниклих документів.

Поза тим, що на сайті ЦВК пише, що ця ОВК опрацювала всі протоколи ДВК,  сьогодні,  1 листопада, ОВК прийняла три уточнюючі протоколи та досі чекає уточнюючого протоколу ще однієї ДВК.

сайт ЦВК

Варто також зазначити, що спостерігачів та представників кандидатів пробували вигнати із приміщення. Зокрема, 30 жовтня близько 21.00 до приміщення ОВК увійшла група міліціонерів на чолі із одним із заступників начальника Горохівського районного управління МВС. Міліціонер грубо поводився і намагався випровадити спостерігачів й представників кандидатів з приміщення ОВК, зокрема і спостерігача ОПОРИ. Забороняв правоохоронець й спостерігачу ОПОРИ вести відеозйомку того, що коїться.

Після цього спостерігачі та представники кандидатів написали на правоохоронців скарги.

Стало також відомо, що того ж дня голову комісії Галину Іщук вдруге за час виборів забрала швидка медична допомога.

Окрім того, 1 листопада ввечері в ОВК № 20 двічі вимикали світло. Разом із цим світла не було у частині міста.

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області

Детальніше:
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86
 
Довідково: 
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.