Ще до офіційного оголошення Олега Лукашукадепутатом Верховної Ради України за результатами цьогорічних виборів у нього з’явився помічник (округ № 187). Це стало зрозуміло після відставки секретаря Хмельницької міської ради, члена ВО «Батьківщина» Валерія Лескова, котрий пояснив, що залишає свою посаду, абидопомогти Олегові Лукашуку виконувати передвиборну програму.

Обраний на посаду 2 грудня 2010 року, Валерій Лесков став неугодним фракції Партії регіонів, котра оскаржила в суді рішення про його призначення. Депутати міської ради від ПР Анатолій Собко та Оксана Кольгофер довели, що він суміщав цю посаду з керівництвом міською організацією ВО «Батьківщина», що є порушенням пункту 2 статті 6 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад». Це стало предметом протистояння під час сесії міської ради 29 серпня цього року.

Попри рішення Вінницького апеляційного адміністративного суду, який підтвердив постанову суду першої інстанції про незаконність перебування Валерія Лескова на посаді, депутати міськради проголосували тоді проти його звільнення. Сам він казав: «Готовий працювати без зарплати та інших службових привілеїв».

З початком агітаційної фази виборчої кампанії він активно включився у політичну діяльність, беручи участь в акціях на підтримку об’єднаної опозиції навіть у робочий час. Зокрема, під час приїзду до Хмельницького Олександри Кужель, В’ячеслава Кириленка та інших. А при відкритті чергової сесії 31 жовтня він узяв слово й повідомив усіх: «Я оголошую свою відставку!».

— Займатимуся роботою у Верховній Раді України у статусі помічника народного депутата Олега Лукашука. Старатимуся, щоби передвиборна программа Лукашука виконувалася, оскільки до нього вже звернулося понад тисячу хмельничан. Вважаю, як людина, котра працювала у системі міської ради, я буду корисний для Олега Григоровича. Також я залишаюся депутатом міської ради й надалі об’єднуватиму колектив.