У зв’язку з тим, що члени 197 ОВК, що в м. Канів Черкаської області, так і не  з’являлися на робоче місце та не відповідали на телефонні дзвінки,  Центральна виборча комісія замінила вісьмох із 18 членів ОВК. Проте ситуацію це не виправило, адже спочатку нові представники комісії відмовилися оголошувати дані протоколів дільниць перед внесенням результатів у інформаційно-аналітичну систему «Вибори». За їх словами, вони не мають право це робити без членів тих ДВК, протоколи яких розглядають

Це затримало роботу ОВК з 22 години ночі 1 листопада до 4 години ранку наступного дня. Після цього, однин із представників окружкому скористався своїм правом ознайомлюватися із протоколами і почав їх зачитувати, наспівуючи і проговорюючи речитативом результати, що дало можливість продовжити процедуру.

Проте, на цей момент окружна виборча комісія розглядає питання про оголошення перерви до 19.00, що знову затягне процес, адже наразі опрацьовано лише 53% протоколів.

Після початку внесення даних у систему на сайті ЦВК лідируючу позицію з незначним відривом зайняв не самовисуванець Богдан Губський, як це було раніше, а кандидат від політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Леонід Даценко.

За коментарями звертайтесь:
Сергій Варич
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
в Черкаській області
063 62 86 780
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.