Народний депутат Леся Оробець сьогодні подала депутатське звернення до прокурора Черкаської області Миколи Лісового. У зверненні йдеться про дії голів і секретарів  дільничних комісій № 711003 (З. Яловенко, О. Власенко) і № 711008 (М. Лебьодкіної, М. Шерстньової), що містять ознаки злочину, а також притягнення осіб, винних у корупційних діях, до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Зокрема, мова йде про те, що під час транспортування виборчої документації до 194 ОВК  голови цих дільниць мали при собі печатки ДВК. Згодом на підставі цього факту окружна виборча комісія прийняла постанову про перерахунок голосів виборців вище зазначених дільниць.

За словами Лесі Оробець, такі дії свідчать про намір працівників цих дільниць здійснити умисні фальсифікації підсумків голосування, а також грубо порушують вимоги виборчого законодавства і є підставою до притягнення цих осіб до кримінальної відповідальності відповідно до вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Як реакція на це депутатське звернення від голови дільниці № 711003 на ім’я голови 194 ОВК Ольги Козько вже надійшла заява, у якій З. Яловенко відмовляється від раніше поданої заяви про наявність у неї печатки. У неї начебто була лише коробочка від печатки, а сама печатка була у секретаря в сейфі.

На цей момент у 194 окружній виборчій комісії йде запекла боротьба за перерахування чи неперерахування бюлетенів по окремих дільницях.

запит

заява

заява

За коментарями звертайтесь:
Сергій Варич
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
в Черкаській області
063 62 86 780
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.