Через затримку складання підсумкового протоколу ОВК № 99 між членами комісії та представниками політичних сил відбулась сутичка.

30 жовтня під час засідання ОВК 99-го округу в адресу голови та членів комісії почали надходити звинувачення у спеціальному затягуванні часі від представників опозиції. Заступник голови ОВК Чубченко Петро Іванович заперечив висунуті звинувачення, опираючись на норму Закону України «Про вибори народних депутатів України», в якій зазначено, що спостерігачі, довірені та уповноважені особи, а також інші присутні на засіданні не мають права втручатися у процес засідання, заважати його проведенню. З цієї причини ним було оголошено технічну перерву. Рух членів комісії до виходу заблокував кандидат в народні депутати Андрій Табалов (ВО «Батьківщина»). Кандидат не випускав нікого з приміщення, де проводилося засідання ОВК, мотивуючи це тим, що згідно закону засідання ОВК має бути проведено без перерви та відсутністю підстав затримувати видачу підсумкового протоколу.

Почалась сутичка між членами ОВК та спостерігачами від партій, в результаті якої деякі члени ОВК отримали не серйозні травми. Було викликано швидку допомогу, та наряд міліції. З цього приводу було складено протокол, усі члени комісії дали свої свідчення.

Надія Домаш
прес-секретар Громадянської Мережі ОПОРА
у Кіровоградській області
 
За коментарями звертайтесь:
Євгеній Патруль
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Кіровоградській області
099 44 13 777
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.