ОВК №223 не працює. Голова комісії зник. Нові дані на сервері не з’являються з учорашнього дня

Спостерігач ОПОРИ розповів про події на ОВК цієї ночі.

О пів на першу до ОВК прибули лідери «Свободи» Олег Тягнибок та Богдан Бенюк. О першій годині до зали засідання увірвались члени ДВК, які вже котру добу стоять у черзі через бездіяльність ОВК. Працівники міліції попросили їх покинути залу. Тоді ж представники Пилипишина та деякі члени ОВК запропонували  оголосити технічну перерву і піти відпочити до 10:00 ранку.

О 01:10 до зали увійшов сам Віктор Пилипишин і запропонував відпустити людей відпочити, однак перерву не оголосили.

О пів на другу ОВК більшістю голосів прийняла рішення винести коробки із бюлетенями в інше приміщення, щоб з ними нічого не трапилося. Проте «свободівці» заблокували вихід, щоб не дати членам комісії цього зробити. Запротестували також члени ДВК, коробки яких почали виносити, оскільки відповідальність за бюлетені на них. Тоді Віктор Пилипишин заявив: якщо коробки залишаться у залі вся відповідальність за їх збереження - на «свободівцях». Останні оголосили чергування.

О 02:15 знову прибув Олег Тягнибок. Юристи «Свободи» подали запити до ОВК з проханням надати рішення про вилучення документів із зали засідання. Члени ОВК Олена Ніколаюк та Олександр Бурківський відповіли, що подібні рішення не приймалися.

Близько четвертої люди в ОВК почали влаштовувати собі спальні місця прямо на стільцях. Перерву офіційно так і не оголосили. «Свободівець» Ігор Мірошниченко оголосив, що враховуючи непрофесійність ОВК, їхня політична сила звернулася до ЦВК з проханням завершили підрахунок голосів.

Попри те, що комісія вчора таки приймала протоколи, дані на сервер ЦВК не вносилися. Комісія пояснює це тим, що сервер не працює. Згідно з сайтом ЦВК, станом на 15 годину в цьому окрузі опрацьовано 76.23% даних.