Вибори в Одеській області вже завершені. Підраховані і перевірені дані зі всіх округів регіону.

Кого ж одесити і жителі області захотіли бачити в новому парламенті?

Odeska_oblast

Депутати-мажоритарники

Як відомо, центральна виборча комісія розбила Одеський регіон на 11 одномандатних округів і перемогу на виборах у цих округах здобули в основному ставленики Партії регіонів або люди, яких партія підтримувала. Однак були й «сюрпризи».

Igor_MarkovОкруг №133 (Київський район Одеси) - в цьому окрузі спостерігалася найважча і напруженіша боротьба в якій лідер партії «РОДИНА» Ігор Марков вирвав перемогу у кандидата від Партії регіонів Олексія Гончаренка обігнавши останнього на трохи більше 6%.

Sergij_GryneveckyjОкруг №134 (Малиновський район Одеси) - виявився дуже складним для представника Народної партії Сергія Гриневецького, який, однак, відкрито підтримувався «регіоналами». Кандидату довелось завзято боротися зі своїм найближчим конкурентом Геннадієм Чекітою. В результаті відрив у Гриневецького від його супротивника найменший в окрузі - трохи більше 1%.

Округ №135 (Приморський район Одеси) - лідером перегонів став ставленик Партії регіонів Сергій Ківалов, який відірвався від суперника-опозиціонера Володимира Усова майже на 25%.Sergij_Kivalov

Genadij_Truhanov

Округ №136 (Суворовський район Одеси) - розгромивши свого суперника Олександра Сомова від опозиції в цьому окрузі переміг Геннадій Труханов (лідер фракції Партії регіонів в Одеській міській раді). Його результат в окрузі найвищий — 61%.

Округ №137 (м. Котовськ Одеської області) - перемогу отримав олігарх-«регіонал» Леонід Клімов. Він набрав 48,46% голосів і сильно випередив «свободівця» Віктора Сороку.

Ivan_FursinОкруг №138 (смт. Ширяєво Одеської області) - тут здобув перемогу молодший партнер Фірташа - Іван Фурсін. Його результат - 57,65% голосів.

Oleksandr_PresmanОкруг №139 (м. Роздільна Одеської області) — тут балотувався один з найскандальніших політиків регіону Олександр Пресман, який і здобув перемогу над «ударницею» Ольгою Герасим'юк, набравши 53,58% голосів виборців.

Округ №140 (м. Біляївка Одеської області) — тут балотувався і переміг «кум Ющенка» Давид Жванія, який підтримувався Партією регіонів. Він набрав в окрузі 32,07% голосів, сильно випередивши висуванця від «УДАРу» Сергія Білюка, самовисуванця Сергія Бризгалова та кандидата від ВО «Батьківщина» Сергія Шумського.

Davyd_Zhvanija

Округ №141 (м. Татарбунари Одеської області) - став досить складним для «регіонала»

Vitalij_Barvinenko

Віталія Барвіненка, якому весь час «дихав у спину» опозиціонер-самовисуванець Олександр Дубовий. Однак «регіонал» все ж переміг, набравши 41,53% голосів.

Anton_KisseОкруг №142 (м. Арциз Одеської області) - став для «регіоналів» дещо невдалим. Замість підтримуваного всіма силами Ігоря Плохого переміг член фракції Партії регіонів в обласній раді, однак не член партії Антон Кіссе. Він випередив Ігоря Плохого, набравши 36,06% голосів.

І нарешті останній округ в регіоні №143 (м. Ізмаїл Одеської області) - також дуже проблемний через жорстку виборчу кампанію кандидатів. Однак «регіонал» Юрій Крук здолав однопартійця Володимира Боделана, набравши 23,76% голосів. Цей результат став найгіршим в окрузі.Jurij_Kruk

Депутати-списочники

Однак крім кандидатів-мажоритарників до парламенту пройшли й інші одесити, які скористались в якості сходів до ВР партійними списками. У передвиборній боротьбі за симпатії жителів області перемогли лише чотири політичні сили — ПР, КПУ, УДАР та ВО “Батьківщина”. А в 135 окрузі подолала 5%-ий бар'єр ще одна політична сила - «Свобода».

В списках партій були й одесити, а деякі виявилися на «хороших» місцях. Причому є навіть представник одеської «Свободи».

У парламенті за списками Партії регіонів Одесу представлятимуть депутати Світлана Фабрикант і Вілен Шатворян.Eduard_Gurvic

Від партії «УДАР» крісла в Раді займуть екс-мер Одеси Едуард Гурвіц і один із його соратників Володимир Курінний.

А від Об'єднаної опозиції в парламенті представить інтереси одеситів Сергій Фаєрмарк.

Pavlo_KyrylenkoВід «Свободи» ж представлятиме в Верховній Раді інтереси Одеси Павло Кириленко.

 
 

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.