Зараз ОВК №223 працює дуже повільно. Проте обставновка напружена. «Свободівці» стверджують про фальсифікації і сподіваються на приїзд голови ЦВК

Вранці представники «Свободи» оголосили про тотальні фальсифікації на користь Віктора Пилипишина. «Свободівець» Олександр Аронець заявив, що вночі, після того як ОВК відправила деякі ДВК на перерахунок, бюлетені за Левченка могли бути зіпсовані. Спостерігач «ОПОРИ» описав кілька подій, що відбулися  на засіданні ОВК вчора.

На дільниці №800992 у протоколі  був зазначений кандидат Ігор Луценко, який вибув. Попри заперечення спостерігачів, члени ОВК документи у цієї дільничної комісії прийняли. Згідно з копіями протоколів із мокрими печатками на цій дільниці у Пилипишина була значна перевага: 797 голосів проти 266 у Левченка.

Водночас членів ДВК №800976 відправили на перерахунок замість звичайного уточнення. Підставою стало те, що в одному примірнику протоколу по загальнодержавному округу не було заповнено одну графу.

Протоколи із Лук’янівського СІЗО (ДВК №000001) були затверджені членами ОВК без проблем. Там Віктор Пилипишин набрав 1200 голосів. Після цього кандидат від «Свободи» Юрій Левченко зачитав заяву одного із виборців, який голосував на цій дільниці. Той  заявив, що у СІЗО примушували кидати в урни незаповнені бюлетені або голосувати за Пилипишина.  Після цього в приміщенні ОВК розпочалися суперечки щодо достовірності цієї заяви. 

Член ОВК Олександр Бурківський (Українська партія "Зелена планета")
неодноразово висловлював пропозицію видалити «свободівців» або перевірити їхні документи, щоб видалити зайвих осіб.  Це знову викликало бурхливі суперечки.

Спостерігач «ОПОРи» також припускає, що відбувалася навмисна затримка введення даних на сервер ЦВК.

Крім того, вночі до приміщення ОВК потрапили молодики спортивної статури. Називали себе спостерігачами і відмовлялися покинути зал. 

Вони ж спровокували бійку надворі.

Відео Віталія Манька

Вранці надійшла інформація, що ці люди показували журналістські посвідчення.

Зараз в приміщенні ОВК багато журналістів.  Вже кілька разів приїжджали члени ЦВК, щоб роз’яснити окружній комісії її обов’язки та ступінь відповідальності за порушення.

Проте у Віктора Пилипишина кажуть, що це саме опозиціонери чинять тиск на членів ОВК.