ОВК 66Порушення  з підписуванням  протоколів зафіксував  спостерігач ОПОРИ в ОВО №66 (центр м. Малин)

Довготерміновий спостерігач Громадської мережі ОПОРА в ОВО №66 повідомляє, що за день виборів та наступний день після голосування ним було складено два акти про виявлення порушення ЗУ «Про вибори народний депутатів України» на дії голів ДВК №180443 та ДВК №181161, до актів було додано дві скарги до ОВК №66. Суть скарг в обох випадках полягала в тому, що голови зазначених ДВК брали з собою печатки та переписували протоколи в приміщенні ОВК. Але в ОВК скарги були відхилені, мотивуючи тим, що вони складені неналежним чином. Обіцяна письмова відповідь досі не надана. Як зазначає ДТС ОПОРИ, 29 жовтня, після обробки ЦВК частини протоколів, наданих ОВК №66, її голова Мороз Г.І. відпустила частину голів ДВК, аби ті йшли відпочивати. Голова, мовляв, сама підпише ті протоколи, які б мали підписати члени ДВК (після обробки ЦВК). На сьогоднішній день, голова ДВК №180308 звернулася до ОВК №66, щоб власноруч підписати свій протокол, але їй відмовили (сказали, що спеціально для неї шукати протокол не будуть).

Крім того, ДТС на ОВО №66 було зафіксовано в день виборів порушення з боку голови ДВК №181161 (переписування протоколів у приміщенні ОВК, привезення з собою печатки), перевезення виборчої документації в неопломбованому боксі без кришки, спроби пошкодження пакету з протоколами, ДВК 180165 – переписування протоколів у приміщенні ОВК, ДВК180953 – на боксі з протоколами не було печатки, ДВК181160 – привезення з собою печатки та незаповнених протоколів в приміщення ОВК.

За попередніми даними, на мажоритарному ОВО №66 перемагає кандидат від Партії регіонів Віталій Журавський. Як повідомляє ДТС в ОВО №66, в штабі кандидата від Об’єднаної опозиції Євгена Добряка готують заяву до суду, аби добитися перерахунку голосів з ряду дільниць.

ОВК 66

Контакти
Прес-секретар ОПОРА в Житомирській області
Ірина Новожилова
067 410 49 58