Голова дільничної виборчої комісії № 180863 забороняла спостерігачу ОПОРИ проводити фото-відео зйомку процесу голосування..

В місті Олевськ (ОВО №64) спостерігачеві Громадської мережі ОПОРА, який  паралельно працює громадським журналістом місцевого он-лайн видання, голова ДВК №180863, депутат Олевської міської ради від Партії регіонів, Ганна Юзиківна Кручко в грубій формі забороняла  проведення фото-відео зйомки. За словами спостерігача, навіть коли він аргументував своє право на зйомку, голова ДВК викликала міліцію. Працівники міліції, котрі за 20 секунд прибули на місце події без пояснень наказали спостерігачеві припинити зйомку на виборчій дільниці.

Крім цього, як повідомив спостерігач в ОВО №64, в день виборів перед ДВК в селах  Коростенського, Овруцького та Олевського районів відбувалося виїзне (з автомобілів) пригощання спиртними напоями усіх бажаючих, які йшли до дільниць.  

ДТС ОПОРА  констатує, що порушення в день голосування  в ОВО №64 (центр Коростень) були такими, що не вплинули на результати голосування. За попередніми даними ОВК, перемогу в одномандатному виборчому окрузі №64 здобув представник Партії регіонів Володимир Пехов, який набирає 32,8% голосів. Головні конкуренти – кандидат від КПУ Микола Тимошенко та кандидат від Об’єднаної опозиції  Андрій Озерчук отримали 28,49% та 26,13% відповідно.

Контакти
Прес-секретар ОПОРА в Житомирській області
Ірина Новожилова
0674104958