Вчора ввечері ОВК №223 пішла на перерву. Сьогодні після десятої відновили засідання, але працюють дуже повільно, явно затягуючи процес. На цьому окрузі ведеться запекла боротьба між кандидатом від «Свободи» Юрієм Левченком та самовисуванцем Віктором Пилипишином.

Як відомо, окружна комісія №223 зараз працює. Однак робота йде дуже повільно, процес затягується. Спостерігач «ОПОРи» розповів про події вчорашнього вечора.

О 19:20 Голова ОВК Юрій Литвишко оголосив перерву в засіданні до 10 години сьогоднішнього дня.  Проте одразу після цього члени ДВК почали протестувати. Після 8 вечора пан Литвишко намагався покинути приміщення ОВК, але йому завадили представники ВО «Свободи» та члени ДВК.

Члени ДВК та свободівці заблокували виходи з приміщення, перепиняючи всіх тих членів ОВК, хто після оголошення перерви не встиг вийти. Голова ОВК комусь терміново зателефонував, щоб проконсультуватися.

О 20:15 до ОВК прибули Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок у супроводі журналістів. Намагалися зібрати кворум та відновити роботу комісії.

Після того, як Яценюк та Тягнибок покинули приміщення, до ОВК прибули представники Віктора Пилипишина.

Голову комісії активно консультувала невідома особа, яка прибула разом із представниками Пилипишина. Двоє членів ОВК заявили, що не будуть брати участі в засіданні і готові писати заяви про самоусунення.Ввечері роботу так і не відновили.

Цікаво, що Юрій Литвишко є вже третім головою цієї ОВК (від Всеукраїнської політичної партії "БРАТСТВО").  У 2010 році він був членом ОВК №223 від кандидата в президенти Володимира Литвина.

Вчора на сервер ЦВК вводилися неправильні дані на користь Віктора Пилипишина.