Виборчий округ № 24 знов відзначився. Досвід спостерігачів громадянської мережі ОПОРА свідчить: спец. дільницям – спец. увага. В ДВК № 121285, що знаходиться в Дніпропетровській міській клінічній лікарні № 17 чотирьох громадян України та громадянку Вірменії позбавили права голосу

Ситуація виглядає наступним чином: до списку виборців внесено 45 осіб. 44 громадянина України та 1 громадянка Вірменії. Зранку, прийшовши на дільницю для голосування, виявилося, що бюлетенів вистачає не всім, адже ОВК № 24 передало на дільницю лише 40 бюлетенів для голосування по багатомандатному округу та 42 бюлетені по одномандатному. Одже, 4 громадянина України таким чином були позбавлені свого права голосу.

На дільницю завітала також і громадянка Вірменії, яка отримала Запрошення і вирішила скористатися нагодою взяти участь в політичному житті країни, де вона вже отримала Посвідку на постійне проживання в Україні. Проте, отримала рішучу відмову від членів дільничної комісії, адже цей документ не є підставою для видачі бюлетеню.

Який саме документ став підставою для включення громадянки Вірменії до списку виборців на ДВК № 121285 залишилось невідомим. Відомо, що зазначена особа звернулась до суду за роз’ясненнями. Чотири громадянина України, що не змогли отримати бюлетені від рішучих дій відмовились.

DSC00546

DSC00545
 
ppp
Юлія Лисенко,
довготерміновий спостерігач
Громадянської мережі «ОПОРА»