Спостерігачі та уповноваженні особи стали свідками того, як у приміщенні окружної комісії приблизно 11 години 30 жовтня дві невідомі жінки заповнювали виборчу документацію, а саме складали уточнюючий протокол. На прохання представників преси та спостерігачів представитися та пояснити свої дії, жінки не відреагували, почали ховати документи та втікати. Дії невідомих було знято на відеокамеру журналістами, був складений акт про порушення та переданий до ОВК. Акт комісія ще не розглядала.

Пізніше, близько 12 години, чотири члени дільничної комісії № 65747 привезли уточнюючий протокол до окружної комісії. Серед цих чотирьох членів ДВК журналісти впізнали тих самих жінок, які заповнювали протоколи на підвіконні будівлі ОВК.

протокол

Новий уточнений протокол також було повернуто на уточнення без перерахунку голосів. Члени ДВК № 650747 поїхали, начебто на територію своєї дільниці. Журналісти вирішили простежити за членами ДВК та прослідити за тим, щоб цього разу уточнюючий протокол складався за законом. Але чомусь члени комісії не поспішали на територію своєї дільниці. Вони спершу провели близько 30 хвилин у будівлі головного відділення пошти міста Херсону. Потім члени ДВК поїхали до торгівельного центру «Європорт», що знаходиться на Миколаївському шосе. Звідти жінок забрав автомобіль, на якому вони й зникли з поля зору преси.

Журналісти вирішили поїхати до самої дільниці, що знаходиться на території середньої школи № 33 міста Херсону. На місці з’ясувалося, що дільницю зачинено, жодного члену комісії на території дільниці немає. Журналісти та спостерігачі чекали на членів комісії під дверима дільниці. Фактично безперервне засідання комісії було перервано.

Близько 16-ї години на території дільниці з’явилися члени комісії та розпочали засідання. Журналісти зафіксували на відео, що члени комісії мали при собі печатку дільничної комісії та намагалися непомітно вкинути її до сейфу.

Після повернення членів ДВК 650747 до приміщення ОВК, окружна комісія розпочала розгляд акту. Окружна комісія вирішила прийняти до відома акт про порушення.