Кандидат в депутати від ВО «Батьківщина» по 21 округу Ігор Гузь та його прихильники оголосили про початок голодування в знак протесту проти неправомірних дій окружної виборчої комісії. Голодуючі протестують у приміщенні ОВК перед столом, за яким проводить засідання окружна комісія

Вимоги кандидата стосуються наступних пунктів:

  1. Терміново розглянути близько десяти його скарг до ОВК. За словами політика всі вони ігноруються.
  2. Терміново прийняти рішення про перерахунок голосів на спірних дільницях.
  3. Привести роботу ОВК згідно чинного законодавства, так як в даний момент відбуваються грубі порушення.

Голова ОВК пропонував прийняти рішення про те, щоб видалити з приміщення комісії голодуючих для чого хотів розпочати голосування. Але Ігор Гузь заявив, що вони не заважають комісії, а просто сидять.

На даний момент голодуючі продовжують свою акцію у приміщенні ОВК.

DSC01908

DSC01909
DSC01911
DSC01913

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
Детальніше:
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86

Довідково: 

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.