На виборчій дільниці №210400 що знаходиться в селі Середнє Водяне (Рахівський район, округ №72) голова дільниці Мігалі Гарафіна Георгіївна (член партії “Пенсіонерів України”) не видала частину бюлетенів для голосування загальнодержавного виборчого округу із сейфу членам ДВК

На виборчій дільниці №210256, що знаходиться в с. Майдан (Міжгірський район, округ №70) шкільний автобус підвозить на виборчу дільницю виборців.

На виборчій дільниці №210089, що знаходиться в с. Дюла (Виноградівський район, округ №73) голова села Олександр Шопі (незаконно перебуваючи на дільниці) наказав представникам ЗМІ покинути дільницю, допоки секретар ДВК опрацьовує їхні посвідчення журналіста. Журналістами були Томаш Ердеї - "М-студіо", Ганна Паладі - "Громадське мовлення", Вікторія Югас - "Закарпаття ФМ". За фактом порушення складені акти і написані заяви.

На виборчій дільниці №210548, що знаходиться в с. Середнє (Ужгородський район, округ №68) голосують одночасно двоє осіб в одній кабінці для голосування. Це порушення є системним на дільниці. Порушниками є представники ромської національності, табір яких знаходиться в селі. Вони стверджують що змушені вдаватись до допомоги інших осіб, так як не вміють читати.
Натомість, голова ДВК, який має бути проінформований щодо кожного факту голосування двох осіб в кабінці для таємного голосування, стверджує що кожен з виборців-порушників має фізичні вади. Підозрілим є факт розбіжностей в аргументації.
Спостерігачами ОПОРИ складені акти про порушення.

В Ужгороді на спеціальній виборчій дільниці №210778 (Обласний госпіталь інвалідів війни та учасників ліквідації аварії на ЧС (вул. Л.Толстого, 13) станом на 13.00 голосування вже майже закінчилося. Із зареєстрованих виборців не проголосувала всього одна особа.- пацієнт не зміг цього зробити через відсутінсть паспорту.
Всього на дільниці проголосувало 45 осіб, з них 18 - члени ДВК. В ході голосування не змогли здійснити волевиявлення троє осіб, яких не виявилося в списках.
Згідно з Постановою ЦВК №96 від 07.06.2012 р., за складання та уточнення списків виборців на спеціальних дільницях відповідає ДВК.
Відповідно, згідно з цією постановою, пацієнти, що прибули у медзаклад за три дні до виборів, також мають бути включені у список.
Втім, як з`ясували спостерігачі ОПОРИ, одна з пацієнток Ганна К. прибула у медзаклад ще 17 жовтня, однак її так і не було внесено до списків для голосування. Як пояснив голова ДВК Микола Чулей, це сталося через те, бо інформацію про цю пацієнтку не подав головний лікар закладу.
Щодо другого пацієнта, який не знайшов себе у списках, то він напередодні сам подав письмову заяву про те, що буде голосувати за своєю постійною виборчою адресою.
Третій пацієнт - Іван О., прибув до медзакладу за два дні до голосування, відтак змінити його виборчу адресу не встигли.
Ганна Г. та Іван О. подали до суду, щодо включення своїх імен у списки. Але у суді сказали, що винесуть рішення по суті лише через два дні. 

На дільниці №210716, що знаходиться у студентському гуртожитку №3 Ужгородського національного університету, спостерігач ГМ ОПОРА зафіксував факти фотографування бюлетеня в кабінці для голосування. 

Так, під час голосування одна зі студенток у кабінці для голосування витягнула з кишені мобільний телефон, підняла його біля себе, та потім поклала знову до кишені. Ці дії були видні крізь шторку кабінки. Коли дівчина вийшла з кабінки, спостерігач поінформував її, що вона незаконно сфотографувала бюлетень із позначкою, за кого голосувала. Аби підтвердити, або спростувати цю підозру, спостерігач публічно викликав на місце події міліцію. Одразу після дзвінка на 102 до приміщення прибули два працівники патрульно-постової служби, які чергують неподалік приміщення для голосування. 

Після цього у процес втрутився хлопець років 20-ти, який представився хлопцем дівчини і сказав, що також буде присутній при розмові дівчини із міліціонерами. Крім цього, хлопець додав, що сам у кабінці сфотографував свій бюлетень - у цьому нічого незаконного, за його версією, немає.

Зізнання хлопця чув один із міліціонерів - інспектор патрульної служби, сержант міліції Монда І. Ю. (посвідчення №УЗК 02714). Він зафіксував особу хлопця,однак затримувати його відмовився, бо на дільниці, на думку міліціонера, не було порушено громадського порядку. Відтак хлопця та дівчину не було затримано.

Згодом на місце події прибула слідчо-оперативна група, у складі якої старший дільничний міліції Іван Мула(посвідчення №УЗК 027419) взяв від спостерігача ОПОРИ письмові пояснення щодо події. За фактом випадку на дільниці спостерігачем ОПОРИ також складено акт порушення про порушення. Спостерігачі від інших учасників виборчого процесу на студентській дільниці у розмові з представником ОПОРИ відзначив, що на цій дільниці студенти масово у кабінках фотографують свої бюлетені. 

На виборчій дільниці у селищі Чинадієво №210285 (округ №70) зафіксовано факт контролю за тим як і за кого голосують виборці.
За словами координатора кампанії спостереження за парламентськими виборами - 2012 від Громадянської мережі ОПОРА, серед виборців, які отримували виборчі бюлетені на виборчій дільниці №210285 в селищі Чинадієво (округ №70), тривалий час була присутня стороння особа, яка на запитання координатора ОПОРИ  представилась членом ромської громади. При цьому в його розмові з координатором особа назвалася ромським бароном, який привіз представників своєї громади голосувати. Протягом свого часу перебування на дільниці ромський барон відзначав на своєму папері, хто з ромів голосував.
Як видно на відео, перш ніж йти голосувати, роми показували барону свій бюлетень, а той в, свою чергу, щось показує в обох бюлетенях. На запитання спостерігача ОПОРИ, чому роми консультуються з бароном, той повідомив, що представники його громади не вміють читати і писати, тому він їм допомагає.
Члени ДВК жодних зауважень не робили, попри те допомога виборцю, згідно з законом, надається не у кабінці для таємного голосування, а безпосередньо біля столу видачі бюлетенів.
Також слід зазначити, що на першому поверсі виборчої дільниці була присутність значна кількість осіб ромської національності, яких члени ДВК почергово запускали на другий поверх дільниці.

У місті Перечин (дільниця № 210370) спостерігач від партії «ВО «Батьківщина» Єгор Микитюк на вході до виборчої дільниці помітив чоловіка, котрий давав, якісь вказівки виборцям. Спостерігач вів фотозйомку на дільниці і сфотографував невідомого. Чоловік, помітивши, що його фотографують, почав агресивно висловлюватися в сторону спостерігача і погрожувати йому. Єгор Микитюк встиг зняти відео, на якому зафіксував, як невідомий чоловік каже, що він записує собі скільки людей проголосувало. А за те, що спостерігач його знімає, йому можуть “зламати фотоапарат і голову”. Після таких погроз спостерігач звернувся до чергового міліціонера. Але правоохоронець, замість затримання порушника, провів Єгора Микитюка в кімнату, куди запросив ще кількох членів ДВК, і почав просити, щоб той видалив відео. Спостерігач натомість викликав міліцію і попросив підтримки у своїх колег. Написавши заяву у міліцію, він поїхав у відділок і зареєстрував її у начальника Перечинського РВ УМВС у Закарпатській області Євгена Калитича. Коли Єгор Микитюк повернувся на дільницю, то чоловіка, який йому погрожував, там уже не було, міліція його не затримувала. Як потім стало відомо, агресивним чоловіком був депутат Перечинської міської ради від Партії регіонів.

На виборчій дільниці №210082  що знаходиться в селі Велика Копаня (Виноградівський район, округ №73) була спроба винесення бюлетеннів виборцем за межі виборчої дільниці. Вийшовши з кабінки для таємного голосування, виборець намагався покинути її, проте, був зупинений спостерігачами дільниці. Бюлетені було вкинути до виборчих урн.

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.