Повідомлення про те, що окружні виборчі дільниці № 160 та 161 повільно приймають протоколи надходило увесь день 29 жовтня

При цьому, якщо в Шостці (ОВК №160) просто повільно обробляли документи, то у Ромнах (ОВК №161) понад третину повертали на уточнення та виправлення помилок.

Надійшла навіть інформація, що це робиться спеціально, щоб не допустити перемоги опозиційного кандидата.

Переписують протокол

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА уважно стежив за розвитком подій. Він повідомив, що деякі члени дільничних виборчих комісій намагалися переписувати протоколи прямо в приміщенні окружної виборчої комісії. Але у всіх випадках це не була фальсифікація, а члени комісій просто хотіли, щоб їх документи прийняли якомога швидше.

Спостерігач ОПОРИ розповів, що біля ОВК була просто величезна черга, люди з опівночі, коли ОВК почала приймати документи, чекали й були дуже розчаровані, коли їх повертали на уточнення.

Один із членів ДВК на окрузі №158 з центром в місті Білопілля також розповів про нелюдські умови, в яких приймала протоколи окружна виборча комісія. Перед входом також утворилася величезна черга, люди тісно скупчилися і декому в давці навіть стало недобре. Люди мали вибір: або давитися в душному коридорі, або стояти на вулиці під дощем та холодним вітром.

Найшвидше спрацювала ОВК №157 з центром в місті Суми, де закінчили прийом протоколів ще вдень 29 жовтня.

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90;

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.