У 90 виборчому окрузі з центром в м. Біла Церква «силовики», що гастролювали по округу побили мобільну групу.

Мобільні групи опозиційних кандидатів партії «Удар», ВО «Свобода», від кандидата в народні депутати само висування Людмили Дригало, кандидата в народні депутати само висування Руслан Зозуля об’єдналися та співпрацювали протягом дня для запобігання порушень законодавства.

Весь день по місту Біла Церква курсували автобуси «гастролерів-силовиків». Базувалися вони в санаторії «Діброва», що знаходиться в самому місті.

Одна з мобільних груп, котра складалася з трьох молодих хлопців побачивши автобус з «гастролерами» вирішили поїхати за ними. Під’їхавши до «Діброви» автомобіль мобільної групи заблокували. Близько двадцяти «силовиків-гастролерів» повитягували хлопців та почали жорстоко бити. Водія мобільної групи уповноважену особу партії «Удар» Лисака Богдана витягнули з його власного автомобіля, відібрали документи та гаманець.

На місце події був викликаний наряд міліціонерів, по факту побиття складений протокол, написані заяви та зняті побої.

«Силовики-гастролери» по приїзду міліціонерів утекли до лісу. Хлопці з мобільної групи на разі в лікарні з гематомами та поламаними кістками.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.