Голова комісії роздала спостерігачам копії протоколів, а оригінал обіцяла заповнити трішки пізніше. Таке рішення Голова пояснила небажанням затримувати спостерігачів

Журналіст Володимир Солоненко повідомляє, що сьогодні отримав інформацію про порушення на виборчій дільниці №801015 у 223 окрузі одразу ж поїхав туди. Прибув на дільницю о 12:42. Там були присутні троє спостерігачів, троє членів комісії, а також голова, заступник голови та секретар комісії. Він пише: «Були укладені копії протоколів для всіх спостерігачів, але перший та другий екземпляри ще не були укладені, при цьому приміщення для підрахунку голосів було відкрите. Виборча документація, за виключенням протоколів, упакована та готова до відправлення до ОВК».

Голова комісії пояснив це намаганням якомога раніше відпустити спостерігачів і пообіцяв протягом 15 хвилин підготувати оригінали протоколів і показати їх спостерігачам та журналістові.

За цим фактом спостерігачі склали акт про порушення, а Володимир Солоненко повідомив про це ОПОРІ та «Спільній справі».

Оригінали протоколів склали і продемонстрували журналістові та спостерігачам о 13:57, тобто, більше ніж через годину. Оригінал був сфотографований. Протоколи запакували, щоб передати до ОВК.

Київ