Близько першої години ночі 29 жовтня спостерігач побачив, що в коридорі ОВК голова, секретар і член дільничної виборчої комісії № 590112 із села Лукашівка Великописарівського району переписують протоколи. Він зафіксував цей факт на фото, потім ще поспостерігав за процесом та покликав голову Окружної виборчої комісії Івана Явдошняка.

Виявилося, що у членів цієї ДВК, які привезли бюлетені запакованими належним чином, протоколи були окремо не запакованими і дві цифри в них були закреслені. Також у них були пусті бланки протоколів, підписані всіма членами дільничної комісії та з проставленими печатками.

Виявилося, що причиною порушення стала не спроба фальсифікації, а неуважність членів комісії: вони переплутали графи, куди треба вносити кількість бюлетенів, що не підлягають врахуванню, і кількість недійсних бюлетенів.

Про порушення було складено акт, а ОВК вирішила встановити волевиявлення на цій дільниці, перерахувавши протоколи. Зрештою постановили результати зарахувати, а членам комісії винесли попередження.

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90;

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.