Окружна комісія №223 винесла останнє попередження спостерігачам від ВО «Свобода»

За повідомленням спостерігача «ОПОРи» окружна комісія №223 винесла останнє попередження спостерігачам від ВО «Свобода». ОВК не приймає скарг від цього суб’єкта висування. Пояснюють це тим, що «Свобода» порушує порядок денний. Однак деякі питання вирішуються поза порядком денним, якщо це не стосується «Свободи».

Прослідковуються розбіжності між даними ЦВК та протоколами ДВК.

Уточненюємо, що сьогодні близько сьомої ранку спостерігачі від ВО "Свобода" виявили порушення.  Дані з  протоколів про результати голосування і ті, що вже внесені на сервер ЦВК, не збігалися за тими ж дільницями. 

Спостерігачі помітили також, що кількість голосів за кандидата-самовисуванця Віктора Пилипишина на сервері більша, ніж у протоколах. Водночас помічали, що зменшується кількість голосів у найближчих конкурентів Юрія Левченка (Свобода) та Руслана Брицького (УДАР), а також у деяких інших. Помітили також, що до серверної ОВК потрапили  сторонні люди. 

Уповноважені особи від ВО "Свобода" зафіксували порушення та подали скаргу до ОВК. В результаті представникам "Свободи" винесли останнє попередження. У випадку ще одного - всіх представників цього суб'єкта висування, а також самого кандидата Юрія Левченка можуть видалити із зали засідань.

О 10-30 ОВК №223 оголосила перерву у засіданні спершу 40 хвилин, а потім продовжила ще на годину. Про продовження перерви оголосили у той момент, коли до зали увійшли спостерігачі ОБСЄ. Останні з'явилися за запитом спостерігачів від "Свободи" та "ОПОРи".

Біля в приміщенні ОВК та поза ним помітили тих молодиків спортивної статури, які раніше брали участь в інциденті під час жеребкування до ДВК. 

Спостерігачі також зауважують професійну невідповідність голови ОВК та нездатність керувати процесом.