Спостерігачі ОПОРИ повідомляють про те, що на виборчих дільницях 109-го округу в Ленінському районі Луганська ведеться непрямий підкуп виборців-пенсіонерів від імені Володимира Медяника

У кварталі Шевченка біля шкіл №14 і 38, де розташовані дільниці, стоять намети з написом «Продторг». У свідомості виборця цей магазин прямо пов'язаний з ім'ям кандидата Володимира Медяніка. ОПОРА уже неодноразово фіксували факти непрямого підкупу від цього кандидата.

За словами виборців, минулого тижня в магазині йшла видача талонів на безкоштовні продуктові набори. Однак отримати ці набори можна, лише поставивши печатку в день виборів у наметах на виборчих дільницях.

Луганськ

Реєстрація талонів ведеться відкрито. Намети стоять на помітних місцях. Більшість людей в наметах мають при собі журналістські посвідчення від газети «Кур'єр», що входить в медіа-холдинг кандидата Володимира Медяника.

Це не перший продуктовий набір, що видають від імені Володимира Медяника через мережу «Продторг», проте перший, який видається за такої  «відстроченої»  системи, за конкретну дію.

Луганськ

ОПОРА нагадує. що ч.13 статті 74 Закону України "Про вибори народних депутатів" говорить: «Забороняється проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборча агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.»