На Херсонщині голосування розпочалося без суттєвих порушень. На поодиноких дільницях, як повідомляють активісти ГМ ОПОРА, голосування розпочато з 10-20 хвилинною затримкою. Так на дільниці 650744 (СШ №27) голосування розпочалось на 20 хвилин пізніше. Не вчасно розпочалося попереднє засідання

За інформацією на 12 годину дня зафіксовані наступні порушення:

В ОВК №182 вивели членів комісії від "УДАРу".
У комісію прийшло повідомлення від куратора (член ЦВК Чупахін) про виведення зі складу комісії двох членів Д. Чужикова та М. Заремба, які представляли «клонів» "УДАРу". Офіційного підтвердження поки немає.

На ділянці 650712 в школі №1 в бюлетенях штамп "вибув" проставлений просто посередині графи, а не на прізвищі Кичинський. Складені акти.

У 183-му окрузі на Житлоселищі на ділянці, розташованій в школі №47 спостерігалася спроба організувати «карусель». Поруч з ділянкою стоїть автобус «ЛАЗ», який підвіз людей. Про це повідомляють спостерігачі від демократичних партій.
На місце виїхала знімальна група, яка вже зафіксувала номер автобуса і людей, які на ньому приїхали.

На 182 окрузі на дільниці 650 667 (селище Сонячний) була припинена спроба проведення екзит-полу прямо біля урн для голосування.

На 183-му окрузі в Антонівці, ділянка 650 657 (АТП) по вулиці Кримській зафіксовано підвезення людей на 2-х автобусах. Порушення зафіксовано.

Почалися перші інциденти зі списками. На ДВК №650755 люди, які отримали раніше запрошення для голосування, сьогодні не знаходять себе в списках. Відсутні цілі квартири.

На 183 окрузі батько кандидата у народні депутати Станіслав Путілов, який зняв свою кандидатуру з передвиборчих перегонів, особисто агітує виборців за свого сина Андрія Путілова.

За коментарями звертайтесь:

Родіон Банар,

Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА

у Херсонській області

063 628 67 91

Довідка

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.