Чернівецький окружний адміністративний суд постановив задовольнити повністю позовні вимоги виконавчого комітету Чернівецької міської ради і заборонив Чернівецькій міській партійній організації ВО «Батьківщина» та громадській організації «За Батьківщину» проводити 28 та 29 жовтня заходи на Центральній площі міста Чернівців

Як повідомили ОПОРІ в прес-центрі регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «ВО Батьківщина», виконавчий комітет Чернівецької міської ради звернувся до Чернівецького окружного адміністративного суду 27 жовтня. Із судової постанови стало відомо, що рішення суд приймав, зважаючи на декілька фактів:

  1. Повідомлення про проведення 28-29 жовтня заходів в центрі міста Чернівці подало декілька організацій: 16 жовтня – ЧОО ВМГО «Молоді Регіони» для проведення заходів з нагоди святкування 68-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників; 26 жовтня – Чернівецька міська партійна організація ВО «Батьківщина» для проведення мирного заходу – телемосту з використанням супутникового зв’язку для інформування громадськості про хід та результати голосування в регіонах; 26 жовтня  - громадська організація «За Батьківщину» для проведення мирного зібрання «Захисти своє право обирати».
  2. Управління МВС України в Чернівецькій області, яке мало б забезпечити безпеку проведення заявлених мирних заходів, направило виконавчому комітету Чернівецької міської ради листа (https://www.box.com/s/p2n5fy58bd0ikgbzcp9q), в якому, посилаючись на цілковиту зайнятість особового складу міліції для забезпечення безпеки на виборчих дільницях, рекомендувало виконкому звернутись до суду, щоб заборонити проведення заходів на Центральній площі міста Чернівці, що виконком і вчинив, але зробивши виняток у судовому позові щодо ЧОО ВМГО «Молоді Регіони».

Беручи до уваги наведені факти, суд постановив (https://www.box.com/s/28uleku7zrp5mt1i3w5t):

  1. Позовні вимоги виконавчого комітету Чернівецької міської ради задовольнити повністю.
  2. Встановити обмеження щодо реалізації права на мирне зібрання шляхом заборони Чернівецькій міській партійній організації ВО «Батьківщина» та громадській організації «За Батьківщину» проводити 28 та 29 жовтня заходи на Центральній площі міста Чернівців.
  3. Постанову допустити до негайного виконання.

Ця постанова може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду.

pdf ChMRvsOO_zaboronaMityng28102012.pdf

lystMVStoChMR

За коментарями звертайтесь:
Назар Тимощук,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області,
063 628 67 71, [email protected]
Прес-секретар Чернівецького представництва Громадянської Мережі ОПОРА,
Григорій Сорочан
063 628 67 72, [email protected]

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.