У суботу, 27 жовтня, у ВО №19 у поштових скриньках розповсюджували листівки штабу чорного піару проти єдиного узгодженого кандидата об’єднаної опозиції від ВО «Свобода» Євгена Мельника

У листівках Мельника звинувачують, що він підтримує греко-католицьку церкву, а на звороті повідомляється, нібито родина кандидата, зокрема його покійний батько, трощив могили убитих на війні євреїв, щоб забрати собі золоті коронки та збагатитися.

Листівки надруковані без вихідних даних.

За фактом порушення закону довірені особи Євгена Мельника уже звернулися  до правоохоронних  органів міста Володимира-Волинського.

«Свобода» також вважає, що цей інцидент не повинен залишиться поза увагою правоохоронних органів обласного рівня, у тому числі й керівництва УСБУ у Волинській області. Ми вимагаємо від керівників правоохоронних органів не допустити подальшого порушення конституційних прав громадян, розпалювання міжконфесійної ворожнечі, встановити винних у продукуванні та розповсюдженні провокаційних листівок, які ображають релігійні почуття людей, паплюжать добре ім’я та пам'ять покійних, та порушити за цим фактом кримінальну справу за ознаками статті 161 Кримінального кодексу України», - заявляє прес-служба Волинської обласної організації ВО«Свобода».

Нагадаємо, що 27 жовтня згідно Закону «Про вибори…» заборонена будь-яка агітація «за» чи «проти». Також законом карається розповсюдження завідомо недостовірних та наклепницьких фактів щодо суб’єктів виборчого процесу.

 melnuk

melnuk_2
Марія Доманська,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
Детальніше:
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86

Довідково: 

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.